Halvdan Sivertsen

Halvdan Sivertsen

Det er i slutten av november. Vi nærmer oss advent og kulden begynner å sette inn, denne dagen vi får møte Halvdan Sivertsen!
Det er vel ikke så mye å si om han som ikke allerede er sagt. En enkel mann på denne jord, men et så stort menneske. Samfunnsengasjert, klok og varm artist, med slagere vi alle kjenner til, og bærer med oss i hjertet.
Han har det egentlig travelt, og er på vei på scenen, når vi møter han. Likevel tar han seg tid. Han er mild og varm i blikket. Virker nesten litt sjenert, og fremtrer som en hyggelig person. 
Han forteller at Bergen er både kjær og nær. Nærmest hans andre hjemby! Han har både familie og venner her, og besøker de ofte. Vi liker deg også, Halvdan!
Under konserten viser han også at han er både fotballinteressert, og samfunnsengasjert. Når jeg spør han om dette engasjementet. Så har han nok alltid vært interessert i det som skjer rundt seg. Nå, når han også har barnebarn som vi skal overlate kloden til, så er miljøvern viktig.

At han er en empatisk mann med ett stort hjerte skinner tydelig igjennom under hele konserten. Flere av sangene er skrevet i kjærlighet til familien. Da i særdeleshet hans kjære kone, Marit! En ekte familiens mann! Å høre på «Kjærlighetsvisa» rører oss alle rett i hjerteroten. Alle kvinners drøm! Å bli elsket slik av en mann! Sukk!
En annen fin side er jo å unne andre vel, og å se de svakeste. Hvem får vel ikke gåsehud av «Sommerfuggel i vinterland»? Og lar man teksten synke riktig inn, så må man tenke seg om ett par ganger neste gang man treffer på en av våre nye landsmenn. Det er det Halvdan ønsker. Ett lite drypp, her og der, kan til slutt gjøre stor forskjell. Vi må tenke oss om, se og kanskje endre…
Humor! Vi kan ikke nevne Halvdan Sivertsen uten å ta med at hele forestillingen er flettet i sammen med «skråblikk» og morsomme kommentarer. Gjerne både i tide og utide. Plutselig midt i sangen er det bråstopp. Halvdan smeller til med en kommentar så hele salen hyler av latter! Han er slagferdig! I tillegg koser han seg med å få publikum med på allsang.

Halvdan har en herlig konsert med alvor,  latter og varme. 
Kom! 
Bli med! 
Her skal vi kose oss!

Visste du at Bystrandfestivalen 2022 har egen Spotifyliste? 

Tekst: Nan Drange

Leave a Reply

%d bloggers like this: