Postgirobygget – Norges mest populære liveband?

For en som er født i 1970, og er jevngammel med medlemmene i Postgirobygget. Vokst opp i Lysefjorden i Os. Der mye av tiden vår ble brukt på og ved sjøen. Så gjenspeiler musikken til Postgirobygget min oppvekst. Låtene bringer opp gode følelser, minner,  og tanker om at oi, sånn var det jo, ja.. 

Vi vokste opp med en withjolle, en Dromedille med Honda 9,9 påhengsmotor. Så jeg husker godt at  jeg så langt etter Thomas, en av de store guttene, som føk forbi med en 15 hester og rattstyring. Fra lek på sjøen ble vi jo eldre, så noe år senere ble det øl, grilling og bading på svabergene på holmene bak Lysøen. Mens vaktmester Iversen fra Lysøen kom «tokkende» og passet på at alle oppførte seg. Sommer, salt sjø, tang og tare, brun hud, fiske, lyse etter krabber, venner, spenning, gøy og godt. Det er det Postgirobygget representerer for meg, og jeg elsker de for det.

Det er midt i mars, og vi aner at våren er i emning, selv om det fortsatt er kaldt, når vi møter Postgirobygget. De skal spille på Uken 22. Postgirobygget startet jo opp i studenttiden deres i Trondheim. Så det er tydelig at studentmiljøet er noe de kjenner seg hjemme i.

l møte med Arne Hurlen minnes han fjorårets Bystrandfestival. Til tross for kohorter og koronarestriksjoner, var det storslagen stemning. Nydelige omgivelser badet i sol. Til og med Erna Solberg var der, sier han. Da kan jeg skyte inn at jeg tror det var Postgirobygget som fikk Erna til å gå på  Bystrandfestivalen. Hun koste seg storlig, og danset med til de kjente låtene. Arne Hurlen fortsetter med at Postgirobygget gleder seg veldig til å komme ut på veien for å spille igjen. De har øvd og preppet et nytt og sterkt show, både musikalsk og visuelt. Så de er ekstra klar for å komme tilbake til Bergen og sommerens Bystrandfestival.

Arne Hurlen, og Postgirobygget sitt forhold til Bergen? De er raske med å si at de stortrives her, og at Arne har slekt her. Han er ikke mer selvhøytidelig enn at han skyter inn en artig historie. Om at han hadde seilt til Bergen en gang. Alt gikk fint, til han skulle seile hjem igjen. Han kom seg ikke ut av skjærgården. Havnet inn i samme våg flere ganger, og måtte ha hjelp for komme seg av gårde. Humrer av det hele og sier: slik går det når man ikke har gps i hodet.

Ja, jenter, Arne Hurlen er bedårende, og kan smelte et hvert kvinnehjerte. Men så kan jeg si at resten av gjengen: Nils Petter Time, Per Sarin Madsen, Daniel Bauck Hovik og Nicolai Hauan , de er ikke feil de heller. Fine, hyggelige fyrer. Og ikke minst, det skinner igjennom at de har det veldig kjekt i lag.

På scenen leverer de til de grader. De retter seg etter sitt publikum. De «trøkker» til, og de byr på seg selv. Det blir allsang, og de får publikum med. De har det gøy! Jeg må vel tørre å påstå at de er ett av Norges mest populære liveband. 

Er det noe som aldri kommer til å bli feil for meg så er det å sitte med en øl i hånden, kjenne solen i ansiktet, og ha gode venner rundt meg, mens jeg hører på Postgirobygget, og å synge med på «23 Tommer», «En solskinnsdag» og ikke minst «Idyll».

Kjenner jeg gleder meg til Bystrandfestivalen og 12. august. Da har du og muligheten til å oppleve det. 

Denne gjengen gleder seg til og spille på Bystrandfestivalen 12.august

Bystrandfestivalen er en musikkfestival og arrangeres 12. og 13. august 2022. Den foregår på stranden ved BI på Kong Christian Frederiksplass. 

Visste du at Bystrandfestivalen 2022 har sin egen Spotify liste

Tekst: Nan Drange
Foto: John Fløysand

Leave a Reply

%d