Heine Totland – Et eventyr

Det er i slutten av mars, og vi kjenner det er vår i luften når vi møter Heine Totland på Hotell Norge i Bergen sentrum. Heine og datteren, Karla. Karla, er Heines mellomste barn. Hun har selv en gryende karriere som artist, og skal ha konsert i Grieghallen. Ikke så overraskende med tanke på bakgrunnen hun kommer fra. 
Normalt så bor Heine på Ekeberg med Silje Nergaard og tre barn. Selv er han i Bergen for å lage ett show. Sammen med Doddo og Christine Hope, jobber han med forestillingen: «Heine, aleine og to til!» Som skal gå i ni uker på Ole Bull Scene til høsten. Humor og musikk i lag. Vi kan bare glede oss.

Heine er ett eventyr, og en virvelvind som lever livet til fulle. En sånn lett sommerlig virvelvind, som får deg til å fryde deg, og kjenne på at livet er godt å leve. Odelsgutt fra en gård på Bømlo, med tusenårig historie. Han har opplevd alvoret i å nesten miste livet, og sine kjære i tsunamien i Thailand i 2004. Opprinnelig klassisk sanger, men Heine, med så mange evner, og livsbejagende personlighet, kan ikke la seg låse i en sjanger.
Han lever livet til fulle, og griper mulighetene som byr seg. Det har ført han til alt i fra turne med Gisle i fra Beat for Beat, Melodi Grand Prix og han er en av initiativtakerne til koret Gli Scapoli. Mange musikaler. Deriblant «The Buddy Holly Show», som førte han videre på veien med Heine Totland & Rock and Roll Cirkus.
Vinner av MasterChef 2021, og deltaker på Farmen 2022 for å nevne noe. For noen mer hyggelig og ned på jorden kar skal du lete lenge etter. 

Listen med meritter er lang, og man kunne nesten tro at en slik evnerik, og vellykket,  kjekkas kunne bli høy på seg selv. Tvert i mot, og det er nok den egenskapen som får Heine så langt. Han er akkurat som han fremstår. En ekte, varm, ydmyk og hyggelig mann, med all verdens gode intensjoner. Vår alles beste venn! Med ett oppriktig ønske om å spre glede. En mann som har så respekt for sitt publikum at han bruker salæret på å leie privatfly, for å rekke konsertene sine når ruteflyene svikter.

Selv om Heine har bosatt seg i Oslo, er det Bergen som er hans arnested. Hans musikalske hjemsted. Alle hans premierer er i Bergen, og han har hatt over 150 fulle hus på Ole Bull Scene. 

Borte bra, men hjemme best. Til høsten skal Heine spille show på Lille Ole Bull Scene i Bergen. Det gleder han seg til.

Jeg gleder meg allerede til å se Heine Totland & Rock and Roll Cirkus lørdag 13. august 2022 på scenen på Bystrandfestivalen. De starter showet, og setter standarden for kvelden. Ett fyrverkeri av ett show, ispedd  humor, og Heines varme personlighet. Selv håper jeg han spiller «Our last summer», fra musikalen  «Mamma Mia», den er så vakkert fremført at den fikk meg til å holde pusten ett øyeblikk. Vi kan bare glede oss!

Bystrandfestivalen er en musikkfestival som holder til på Kong Christian Frederiks Plass i Bergen 12. og 13. august 2022.

Visste du at Bystrandfestivalen 2022 har sin egen Spotify liste!

Tekst: Nan Drange
Foto: John Fløysand

Leave a Reply

%d