Eggstockfestivalen!

Vi i Bystrandfestivalen har gleden av å samarbeide med Eggstockfestivalen. Det skulle bare mangle om vi ikke brukte arrangementet til å fremme lokale unge artister på vei opp. Da jeg kontaktet Marte Ljøkelsøy Ådland for å kunne møtes så jeg kunne skrive blogg. Traff jeg på en travel jente som står i ledelsen for hele festivalen. Selvfølgelig har hun det travelt, så jeg foreslo at vi kunne ta det per telefon og skriftlig. Det hele endte med en så god fremstilling at jeg velger å la Marte få fortelle med egne ord.

Vi gleder oss til å få se vinneren på Bystrandfestivalen og heie hen frem!

Lykke til alle deltagere!

Om AKKS: 

Eggstockfestivalen arrangeres årlig av AKKS Bergen – en idealistisk musikkorganisasjon som jobber for likestilling og mangfold i musikklivet gjennom å avholde musikkurs, leie ut øvingslokaler og arrangere konserter.  

Selv om hovedfokuset vårt er jenter og kvinner, backer vi alle som vil prøve seg innen musikk – uansett kjønnsidentitet, alder, religion og etnisitet. Blir du medlem i AKKS Bergen hjelper du oss direkte med vårt arbeid for økt likestilling i musikklivet. I tillegg får du en rekke medlemsfordeler, som rabatt på kurs, øvingslokaler og alle våre arrangement. De har kontorer på USF Verftet.

Om Eggstockfestivalen

Eggstockfestivalen er et springbrett for unge talenter i Vestland, og det er plass til 24 band hvert år som booker seg selv inn etter «førstemann til mølla»-prinsippet. Det er flere kriterier for å delta på festivalen, blant annet: 2/3 av bandet må være under 26 år, deltakende artister må ha en tilknytning til Vestland, kun egenkomponert materiale kan fremføres. Festivalen fungerer på den måten at første og andre dag på festivalen er innledende runder, hvor de 24 bandene konkurrerer om en plass på finaledagen på dag 3. På finaledagen spiller de 10 bandene som er valgt ut av juryen om 1. , 2. og 3. plass, i tillegg til en rekke andre priser. 

Eggstockfestivalen er opptatt av å styrke de yngre, uetablerte artistene, og har derfor lansert Eggstock Fagdag som blir arrangert i Bergen og en annen kommune i Vestland fylke. Eggstock Fagdag skal styrke unge artister, utvikle deres talent og gi dem redskap til å videreutvikle sine karrierer. .

Det er mange artister som har spilt på Eggstockfestivalen som har gjort det stort i inn- og utland: Sondre Lerche, Boy pablo, Michelle Ullestad, Razika, Silja Sol, Matias Tellez, Hvitmalt Gjerde, Major Parkinson.  

Årets festival som går av stabelen 1. – 3. Juni! Dette blir den første ordinære festivalen siden pandemien, så i år gleder vi oss ekstra mye. Kom innom Eggstockfestivalen for å se de neste store stjernene *<§:-) Rabatt på alle billetter om du er medlem i AKKS Bergen 2022 eller er student.

Om Marte Ådland – festivalsjef

Marte Ljøkelsøy Ådland er festivalsjef for Eggstockfestivalen, og arrangerer festivalen sammen med kollegaene i AKKS Bergen-administrasjonen, i tillegg til bandansvarlig, frivilligansvarlig og en rekke frivillige for Eggstockfestivalen! Marte har en bakgrunn fra musikklinjen på Langhaugen Videregående og Viken Folkehøgskole, men fant fort ut at hun ikke ønsket seg en fremtid på en scene. Da begynte hun å tenke på ulike roller man kan ha bak scenen, og heldigvis er det mange! Marte har en bachelor i Administrasjon og ledelse fra OsloMet, og har siden jobbet for blant annet Festspillene i Bergen, Festspillkollektivet og i plateselskapet/bookingbyrået Full Effekt. 

Marte Ljøkelsøy Ådland er festivalsjef for Eggstockfestivalen

Nå har hun stillingen som Arrangementsansvarlig for AKKS Bergen, noe som gir henne ansvar for alle arrangementene i regi av AKKS Bergen. AKKS Bergen arrangerer en rekke arrangement i løpet av året, blant annet 8. Mars-arrangement, månedlig AKKS-bingo, Åpen Scene/Jam, en Torsdagsrock på Hulen i semesteret, UFLAKKS-konserter, Eggstockfestivalen og Eggstock Fagdag. Stillingen innebærer også å være prosjektleder for ungdomsarrangørgruppen UFLAKKS, prosjektleder for kompetansehevingsprogrammet Ung Arrangør, i tillegg til stillingen som festivalsjef for Eggstockfestivalen.. 

«Å få være Arrangementsansvarlig hos AKKS Bergen har gitt meg så utrolig mye! Jeg har en lang erfaring i musikkbransjen og fått jobbet med mange fantastiske artister. Men det er få ting som slår de yngre, uetablerte artistene som jeg har vært så heldig å møte gjennom AKKS. De har en helt egen drive, motivasjon, scenetilværelse og kjærlighet til musikken, som virkelig er inspirerende å få se på nært hold. Å kunne legge til rette for disse fantastiske artistene slik at de kan vise frem sine talenter er virkelig et privilegium. Jeg anbefaler virkelig å få med dere Eggstockfestivalen slike at dere får se disse talentfulle og inspirerende artistene! Kanskje ser du en fremtidig superstjernes første konsert?»

Eggstockfestivalen går av stabelen 1., 2. og 3. juni 2022. Vinneren får spille hos oss på Bystrandfestivalen 12. august 2022.

Vær med å heie fram en «up and coming artist

Bystrandfestivalen er en musikkfestival som holder til på Kong Christian Frederiksplass 12. og 13. august 2022.

Visste du at Bystrandfestivalen har egen Spotifyliste?

Tekst: Nan Drange/Marte Ljøkelsøy Ådland
Foto: Arrangement Bergen

Leave a Reply

%d bloggers like this: