Rebecca Ferguson – Fortryllende!

Jeg kan jo bare være ærlig, de som kjenner meg eller har lest det jeg har skrevet, vet nok at jeg heller mot pop og rock sjangeren. Så når festivalsjefen kom med denne damen kjente jeg på å være litt forutinntatt  og ha manglende interesse, uten at jeg torde å si det så høyt. Jaja, jeg kan ikke forvente at jeg skal være like begeistret hver gang, tenkte jeg i mitt stille sinn

Til min fascinasjon så jeg at hver gang Rebecca Ferguson ble spilt så skjedde det noe med festivalsjefen. For en gang skyld ble han stille, hodet på skakke, munnen åpnet seg lett. Stivnet, en stakket stund, med et drømmende blikk. Seriøst, tror jeg han går ut av tid og rom, og svever et sted der ute i universet blant stjernene. Da må man jo finne ut hva dette er, ikke sant? 

Jeg forhørte meg litt blant kjente. «Knall», kom det fra en kompis. En god venn av meg konkluderte med, «det der er er jo god musikk». En venninne som ikke er i sjangeren, sa: «nei, da går jeg hjem». Hvorpå mannen svarte, «da går du alene». En annen venninne, sa «for en nydelig stemme». Alt dette fikk meg jo til å innse at dette er rosinen i pølsen for alle som liker soul. Etter et dypdykk kan jeg jo ikke annet enn å si meg enig. Spesielt låtene  «Glitter & Gold» og «Shoulder to Shoulder» har blitt mine favoritter. Tekstene forteller jo oss og, at denne damen har mer å fare med enn bare en god stemme.
Rebecca Ferguson er jo en nydelig dame, med fløyelsmyk whiskystemme som enhver kan misunne henne. Fra Liverpool, med britisk mor og far fra Jamaica. Hun fikk sitt gjennombrudd i Storbritannia med andreplass på Britiske X Factor i 2010. Hun har gitt ut fire album, og kommer med ett nytt i 2023.

Av naturlige årsaker blir det umulig for meg å møte henne, men vi har hatt en skriftlig dialog.
Hun forteller at hun er veldig glad for denne muligheten til å besøke Norge og norske fan. Hun har aldri vært her før og gleder seg til naturen, og det norske folk som hun har et veldig godt inntrykk av. 

Om selve festivalen ønsker hun at vi alle skal ha det gøy, og glede oss over endelig å kunne oppleve en festival på normal måte igjen. De gleder seg! 

Rebecca Ferguson er artisten som avslutter festivalen i år, og vi gleder oss, virkelig.

Bystrandfestivalen er en musikkfestival på Kong Christian Frederiksplass i Bergen, 12. og 13 august 2022.

Visste du at Bystrandfestivalen 2022 har egen Spotifyliste? 

Tekst: Nan Drange

Leave a Reply

%d