Staut – Hæla i taket

Når festivalsjefen kom med Staut, rynket jeg litt på nesen. Dialekt, fele, og bergensere, er det så lurt da? Ikke hadde jeg noe forhold til de heller. Det skal være sagt at jeg har ikke noe i mot hverken nynorsk, dialekt eller fele, og heldigvis er vi mer inkluderende i dag. Nynorsk og norsk kultur har fått en høyere status, og vi er stolte av det. 

Det lot seg ikke gjøre å møte Staut, men jeg har hatt en veldig hyggelig samtale med Gaute på telefonen. Jeg er på Kypros, og han forteller at jeg er på kjente trakter for han, da svigerfamilien hans bor der. Staut selv er på Tahitifestivalen i Kristiansund

Om Staut forteller han at de er en broket gjeng i både alder og bakgrunn. Selv drev han med funk, og sang på engelsk. Fele og norske tekster var helt uinteressant. Så er det jo da sånn at ting ikke alltid går som planlagt, og godt er det.

 
Så her legger vi an til skikkelig strilefest i byen, med hæla i taket. Alle som har vært på det før vet jo at her er det bare å løfte ølet, drikke, danse, og la seg rive med. Dette blir gøy! Her blir det elskov på bjørneskinn, hånd i hånd på sommerengen, og det blir så hett at til og med månen blir blyg. 

Staut består av:

  • Gaute Lein, vokalist.
  • Ørnulf Dyve, låtskriver og tangenter.
  • AsleTronrud, fele.
  • Frode Flatland, trommer.
  • Dag Arve Sandnes, gitarer.
  • Torgeir Bolstad, bass.

De kom nylig ut med ny singel, «Sneia månin»!

Hør Sneia Månin her !!

Så kommer vi til Bergen da. Gaute kan fortelle at Bergensdebuten var på Madam Felle. Siden har de vært innom Verftet. I tillegg har de vært på Osfest og Tysnesfest. De har rukket fisketorg, Fløybanen og bergensk uteliv. 
For staute Valdresinger oppleves Bergensere som et artig og høylydt publikum. De er unorske og litt sydlandske. Så dette gleder de seg til. Målet med å stå på scenen er at alle skal ha det gøy, og det er jeg helt sikker på at vi får lørdag 13. august.

Vi gleder oss!

Bystrandfestivalen er en musikkfestival på Kong Christian Frederiksplass i Bergen 12. og 13. august 2022. 

Visste du at Bystrandfestivalen har egen Spotifyliste? 

Tekst: Nan Drange

Leave a Reply

%d bloggers like this: