Timbuktu & Damn –  Smektende rytmer!

Kjedelig nok har vi ikke klart å få tak i Timbuktu, eller Jason Diakite som han egentlig heter. Han skarrer på r’en akkurat som oss med sin skånske dialekt. Artistnavnet har han tatt fra Timbuktu på Mali, hvor han har aner fra, på farssiden. Han skulle spilt i Bergen i desember, men det ble kjedelig nok avlyst pga pandemien.

Angående hiphop, eller rap så har jeg i alle år hatt to favoritter jeg skrur opp om de skulle komme på radioen. Det er Eminem og Timbuktu. Da er jeg med. 

Det var i det herrens år 2011. Det nærmet seg ferie for meg, og som vi alle husker var ikke det noen særlig hyggelig tid. Sønnen min Bo, den gang 13 år, kom inn i stuen og ville på Kanye West konsert på Koengen. Vi kom oss på konsert. Han var strålende fornøyd, og jeg stod der som en  «løvemamma»,og passet på at han ikke ble veltet over av fulle mannfolk som sjanglet gjennom menneskemengden. Til min store overraskelse var det Timbuktu som varmet opp. For en opplevelse. Artige sanger, med tekster jeg kjente, og kunne synge med på. I tillegg er han en artist som prater mellom sangene. Det første han tok opp var terrorangrepet 22 juli, og det gjorde han på en så fin og respektfull måte. Jeg husker bare jubelbrølet. Siden har en liten bit av mitt hjerte vært hans. Han har min fulle respekt som et klokt og varmt menneske, og jeg gleder meg virkelig til å oppleve han igjen. 

Akkurat i dette øyeblikket har jeg han på høytaleren, og om ikke alle byens «Zumbadamer» har lyst til å få Timbuktu & Damn med seg, så forstår jeg ingenting. Det er smektende rytmer, og jeg kjenner det rykker i dansefoten, og hoftene får behov til å bevege seg. Kanskje jeg husker noen salsatrinn fra den ene Zumbatimen jeg var på? 

Timbuktu & Damn! er siste artist fredag 12. august.

Bystrandfestivalen er en musikkfestival på Kong Christian Frederiksplass i Bergen, 12. og 13 august 2022.

Visste du at Bystrandfestivalen 2022 har egen Spotifyliste? 

Tekst: Nan Drange

Leave a Reply

%d bloggers like this: