Ruben – Bøyer meg i støvet

Første gang jeg hørte Ruben var jeg på jobb i hjemmesykepleien i Fana, og hadde som vanlig på Topp 40 på radioen. Jeg tror det var «Lay By Me» som fanget min interesse. Jeg leste Ruben på displayet. Det streifet meg ikke et sted at Ruben var en norsk gutt i fra Bjarkøy i Troms.

Du kan ikke slå på Topp 40 eller P3 uten å få med deg et par låter av han. På det meste tror jeg han hadde fem forskjellige sanger gående samtidig. Alle de yngste vet godt hvem han er. Spør du det litt voksne publikummet, vet de ikke hvem han er, så får de høre en sang , og da vet de det veldig godt.

Ingen norsk artist har gitt meg en sånn følelse siden jeg hørte Aurora synge på den lokale, Ole B. Kafe i Lysefjorden. Deilige poplåter, perfekt for et hvert lengtende hjerte.

Han ble årets nykommer og fikk P3 Gull i 2018. Spellemannsprisen for årets låt i 2019. Han er en hitmaskin. Min nye favoritt er «As Long As I Break Your Heart». Om ikke denne gutten har mulighet for å bli en verdensstjerne så vet ikke jeg. Jeg har store forventninger, og jeg bøyer meg i støvet.
Ruben spiller på festivalen lørdag 13. August.

Bystrandfestivalen er en musikkfestival på Kong Christian Frederiksplass i Bergen, 12. og 13 august 2022.

Visste du at Bystrandfestivalen 2022 har egen Spotifyliste? 

Tekst: Nan Drange

Leave a Reply

%d bloggers like this: