Erna Solberg-Vår Erna

l fjor sommer fikk festivalsjefen en litt «vill» ide. La oss invitere Erna! Før han hadde snakket ferdig hadde jeg skrevet og sendt mailen, samtidig som jeg tenkte at, det skjer jo ikke. Jo, det gjorde det. Det tok bare noen dager før vi fikk telefon fra statsministerens kontor. Det viser seg at Erna elsker musikk, og liker å gå på festival. Jøss, Erna ville komme!

Erna kom. Hun kunne prøvd å sanke stemmer, det var midt i valgkampen, men hun gikk på scenen, og sa «er det ikke gøy, dere?».   Introduserte Postgirobygget på scenen, og gikk ned blant publikum. Det var ikke få selfies hun stilte opp på. Gode ord til alle rundt seg. Det hele med den rolige, rojale verdigheten som bare hun har. Noe jeg beundrer veldig, det at hun lar seg aldri tenne, uansett hva det er, hun er like rolig. Sier på sitt pene bergensk, «det synes jeg ikke noe om», eller «det er jeg ikke enig i».Resten av kvelden koste hun og Sindre seg med musikken. Det fineste var å se at hun danset litt, sang med, og lente seg inntil sin Sindre, som la armene godt rundt henne. Virkelig god stemning.

Uansett politisk tilhørighet må man jo bare bøye seg i støvet for hva denne damen har fått til. Et stort forbilde for oss alle. En politisk karriere som har ført henne til toppen, samtidig som hun er ektefelle, og mamma til to. En bedre foregangsfigur skal man lete lenge etter. En av Norges største politikere, og hun er fra Bergen. Vi må bare slå oss på hjertet og være stolte.

Hun er folkelig, hun byr på seg selv og er hyggelig. Så bare på 17. mai. Jeg stod på hjørnet av Hotell Norge og så på prosesjonen med en venninne. Vi hadde kost oss med ett par glass prosecco, så stemningen var god. Erna gikk faktisk i toget, og i det øyeblikket jeg så henne, ropte jeg «Erna!», og jublet høyt. Det bredde seg som et brus rundt meg. Erna stoppet opp, og vinket hjertelig til oppmerksomheten. Alltid fin! Erna kommer tilbake i år, og vi gleder oss til å se henne. 

Styret fra Bystrandfestivalen er glad for et bilde med Erna Solberg – Tor Egil Hyland festival sjef t.h

Oslo, og Norge har kongen, men vi i Bergen har Erna! Det er neimen, ikke verst! 

Bystrandfestivalen er en musikkfestival på Kong Christian Frederiksplass i Bergen, 12. og 13 august 2022.

Visste du at Bystrandfestivalen 2022 har egen Spotifyliste? 

Tekst: Nan Drange

Foto: John Fløysand Bystrandfestivalen media

Leave a Reply

%d bloggers like this: