deLillos

deLillos

deLillos ble dannet i Oslo i 1984. Gruppen blir regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene.

deLillos har i 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro mot sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold.

Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger: for Neste sommer fikk de Spellemannprisen 1993 i klassen rock og for Sent og tidlig fikk de Spellemannprisen 1995 i klassen gruppe. Bandet fikk også Gammleng-prisen i klassen pop i 1994. Bandet har i tillegg vært nominert til Spellemannprisen i klassen rock fire ganger: i 1987 for Før var det morsomt med sne, i 1989 for Hjernen er alene, i 1997 for Stakkars og 2000 for Kast alle papirene, samt i klassen Popgruppe i 2010 for Hjernen er alene i Operaen. I tillegg har de vært nominert til Årets spellemann i 1994, årets låt for «Smak av honning» i 1995 og tidenes norske hit for «Neste sommer» i 2001.

Lars Lillo-Stenberg deltok i Hver gang vi møtes i 2014. Samme høst ga deLillos ut albumet “Rett og slett livet” til strålende kritikker. Albumet lå på 1. plass på iTunes og VG albumlista etter utgivelsen

deLillos feiret i 2015 30 årsjubileum som plateartist, med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live. Siden sommeren 2016 har bandet utgitt albumene “Peiling på seiling”,  “La oss ble fri for all nostalgi” og «Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret», 4 singler på digitale plattformer samlet på 2 vinylsinglene “Se på et tre” og “Yoko” og albumet “Dum som et menenske” som alle har fått gode anmeldelser.

deLillos slapp sitt nittende studioalbum “Evige dager” 21. januar 2022. Albumet er inspirert av gamle klassikere, særlig fra 70-tallet, og låtene er bundet sammen av inspirerende mellomspill og respektfulle nikk og hint til både gamle og nye helter.

Lars Lillo-Stenberg om “Evige dager”:

Albumet er inspirert av det som i sin tid ble kalt progrock. De progressive elementene band på 70-tallet strakk seg mot, var ofte eksemplifisert av lange komplekse komposisjoner med mange instrumentale deler. De mest kommersielle som ble «allemannseie» ble produsert av band som Pink Floyd, Yes, Genesis, Jethro Tull osv. En sånn prog-lignende plate har deLillos laget nå. Lytteren vil oppleve å høre forskjellige låter, men alt er bundet sammen i en musikalsk poprock «symfoni».

“Evige dager” har fått fantastiske anmeldelser. Her er noen:

Dagladet: https://www.dagbladet.no/kultur/overgar-seg-sjol/75173048

VG: https://www.vg.no/rampelys/musikk/i/eE04gM/plateanmeldelse-de-lillos-evige-dager-det-er-kake-igjen

Musikknyheter: https://www.musikknyheter.no/anmeldelser/21864/deLillos.html

%d bloggers like this: