Pogo Pops

Pogo Pops spiller på Bystrandfestivalen 12. august 2022

I 2022 feirer Pogo Pops fra Bergen 35 år som band og ny plate med tittelen «Daylight» utgis på Apollon Records i løpet av året. Med andre ord, Pogo Pops er klare for Bystrandfestivalen!

Pogo Pops hadde sin begynnelse i 1987, da Frank Hammersland (vokal, bass), Viggo Krüger (gitar) og Nikolai Hamre (trommer, vokal) startet trioen Doomsville Boys. Bandet ble en betydningsfull del av Bergensbølgen på første halvdel av 90 – tallet sammen med band som Barbie bones og Chocolate overdose. Bandet gav ut fire album, alle preget av progressiv, melodiøs poprock.

Pogo Pops ble for albumet Pop trip i 1992 nominert for Spellemannprisen. I 1993 fikk bandet Spellemannprisen i klassen pop. Bandet oppnådde suksess i Japan hvor de turnerte tre ganger.

Med den enorme braksuksessen fulgte hektisk turnévirksomhet ble slitasjen så stor at bandet valgte å ta en pause i 1996. Pausen varte til 2006 da Pogo Pops uventet kom sammen og startet et samarbeid igjen. De har gitt ut gode album som har vært lite promotert, og stort sett gått under medieradaren men i 2017 kom det store comebacket med albumet «Love is the greatest compass», som fikk strålende kritikker, blant annet terningkast 5 i Dagbladet og i Dagsavisen. 

Pogo Pops anno 2022 har med seg det beste frå 30 år med dedikert kvalitetsbevisst musikalitet tilført nyvunnet spilleglede. Frank Hammersland, trommis Nicolai Hamre og gitarist Viggo Krüger har vært med fra den spede start i 1987. Pogo Pops reindyrker trioformatet, og selv om sistealbumet her tatt nye steg med både bredere musikalsk uttrykk og dypere låter, er det fremdeles et solid Pogo Pops stempel med inspirasjon fra det beste av det britiske.

%d bloggers like this: