Timbuktu & Damn!

Jason Timbuktu Diakite

Jason Diakite, bedre kjent som Timbuktu er en av Sveriges største hiphop artister gjennom tidene. Siden første singelslipp i 1996 har han opptrådt både som soloartist og i diverse andre konstellasjoner, blant annet med funk bandet Damn! Som han turnerte med i over 15 år. 

Han har gitt ut rundt 10 album!  Blitt tildelt mange gull- og platina plater, vunnet 8 Grammy Awards og 4 P3 Gold Awards. 

I 2016 debuterte Jason som forfatter med familie biografien «A Drop of Midnight». Boken, som har over 100.000 solgte eksemplarer, er en slektshistorie over Jason’s leting etter røttene hans. Et søk som tar oss fra slaveriets USA til folkelige Sverige. I 2017 ble den gripende historien omgjort til en live opptreden som ble satt opp på scenen i Stockholm og Malmö. Showet har vært i full gang siden premieren, og slo publikumsrekorder på scenen Høyden, på Way Out West i sommer og lyktes med det kunstverket å  selge ut Operaen i Oslo på forhånd. Høsten 2018 gikk showet forskjellige steder rundt i Sverige, og høsten 2019 åpnet det i New York.

Sommermånedene i 2018 tilbragte Timbuktu på svenske og norske veier sammen med Damn! Og gjorde ett dusin store spillejobber. Blant annet slo de publikumsrekord på Malmø Festivalen. 

I 2018 slapp de albumet «Kærlekens Blandband» et opptak av fantastiske live opptredener den sommeren. Albumet er spilt inn i legendariske Gula Studioet i Malmø og gitt ut både digitalt og på kassettbånd, da det er en klassisk blandet innspilling med Timbuktu og Damns! mest elskede låter som «Rest of Your Life», «Dance of Death» og «Mistenkt».  

%d bloggers like this: